Finalisten Heritage in Motion Awards 2018 bekend

Nieuws | 07 sep 2018

Vier Nederlandse bedrijven  - Bruns, Kiss the Frog, IJsfontein en Tinker Imagineers -  behoren tot de finalisten van de Heritage in Motion Awards, de internationale prijs voor multimediale uitingen over Europees erfgoed. De winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 21 september, tijdens de jaarlijkse conferentie van de European Museum Academy in openluchtmuseum Den Gamle By in Aarhus, Denemarken.

Heritage in Motion
Heritage in Motion is een gezamenlijk project van Europa Nostra en de European Museum Academy met als doel het belang van cultureel erfgoed onder de aandacht te brengen van een breed, Europees publiek. Niet alleen musea, maar ook makers van films, games, app’s en websites werden van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

Finalisten
De finalisten van de vijfde editie van de Heritage in Motion Awards zijn:

 • Bruns & Kiss the Frog met Robocase  
  The host of your collection - NEDERLAND
  Een museum kan slechts een deel van hun collectie tentoonstellen, maar met Robocase, de interactieve museumvitrine met robotarm kunnen laden worden geopend en bepaalde stukken aan het publiek worden getoond. Dit zorgt voor een unieke interactie tussen het museumpubliek en de objecten, waarbij de verhalen die erachter schuilen tot leven worden gebracht. Een toevoeging voor de belevingswaarde van musea! • Varde Museums, Tinker Imagineers and MOST​​​​​​​ met TIRPITZ
  4D experience Westcoast Stories 
  – DENEMARKEN/NEDERLAND
  Aan de westkust van Denemarken is door het Deense architectenbureau BIG een nieuw museum gebouwd, verborgen in het duinlandschap. Tinker heeft de volledige inrichting ontworpen en schiep een interactieve reis door de ruimte en tijd van West-Jutland.  

 • IJsfontein met de Canon van Nederland - NEDERLAND
  Vertel de Nederlandse geschiedenis aan de hand van 50 vensters: dat was de vraag die het Nederlands Openluchtmuseum samen met het Rijksmuseum in 2015 kreeg van de overheid. IJsfontein won de eervolle opdracht om deze tentoonstelling te ontwerpen en te produceren. In totaal ontwikkelden ze 25 spellen en interactieve installaties, drie panoramafilms en een levensgrote Canonwand. Door fysieke, interactieve en audiovisuele media op een theatrale wijze te combineren met bijzondere collectiepresentaties kan de bezoeker het verleden op indringende wijze beleven. 

 • MicroMovie GmbH & Museum Barberini met de Museum Barberini App – DUITSLAND
 • State Museum of Fine Arts, Ministery of culture - RUSLAND
  space, Vizerra, 3Dreamteammet het Virtual Museum of Fine Arts.

 • Grupoma met The Roman heritage: RO.S - Museum Portugal Romano em Sic - PORTUGAL 

 • Quecenawith Romanization, Government and Territory- PORTUGAL

 • TAMSCHICK MEDIA+SPACE met Digital Future Space / Ludwig-Erhard-Zentrum– DUITSLAND

 • Romera Diseño y Infografia met This City Keeps Me Safe – SPANJE

 • Provincie Limburg, de Wenkbrouwerij en VRT met Ief Postion - Limburg and Italy connected by letters – BELGIE

 • Art of Corner met VR Apps "Artist's Studio BOURDELLE in Montparnasse, PARIJS" – FRANKRIJK
Deel dit nieuws