Erfgoedstarters: subsidie voor beeldende kunst- en erfgoedinstellingen

Nieuws | 24 apr. 2023

Wil je als publiekstoegankelijke erfgoed- of beeldende kunstinstelling bijdragen aan de ontwikkeling van starters binnen de sector? Misschien kom je in aanmerking voor de bijdrage Erfgoedstarters.

Wie komt in aanmerking?

De regeling is bedoeld voor publiekstoegankelijke beeldende kunstinstellingen, kunstpodia, musea en andere erfgoedinstellingen, zoals archieven met een publieksfunctie, in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Waarvoor?

Een organisatie kan een bijdrage aanvragen als zij een starter in loondienst wil nemen die minder dan 5 jaar werkervaring heeft in de erfgoed- en/of beeldende kunstsector en niet eerder in dienst was van de aanvragende instelling. Een bijdrage gelden voor elke functie binnen de organisatie. Het Mondriaan Fonds wil met deze regeling de professionele carrière van starters binnen erfgoed- en kunstinstellingen stimuleren.

Hoeveel?

De bijdrage van het Mondriaan Fonds is maximaal 90%, dat is € 40.000 per positie. De eigen bijdrage is minimaal 10%: € 4.444. De bijdrage betreft de bruto salariskosten van de starter en de daarmee samenhangende werkgeverslasten. Het beschikbare budget voor de Deelregeling Erfgoed Starters is € 1.485.000.

Aanvragen vóór 12 juni
Aanvragen voor een bijdrage Erfgoed Starters kan via het online aanvraagsysteem van het Mondriaan Fonds. De deadline is 12 juni 2023, vóór 17 uur. Op de website kun je een account aanvragen, nodig om een aanvraag in te dienen als je nog geen account hebt. Aanvragers moeten rekening houden met een behandeltermijn van 3 maanden na de deadline van de aanvraagronde. Het Fonds kan geen bijdrage met terugwerkende kracht toekennen.

Deel dit nieuws