Eerste Nationale Klimaatweken van start

Nieuws | 12 okt. 2020

Om heel Nederland te helpen nog meer klimaatbewuste keuzes te maken, vinden van 12 oktober tot en met 6 november 2020 de eerste Nationale Klimaatweken plaats. De eerste editie van de Nationale Klimaatweken heeft als thema ‘Iedereen doet wat’. Musea investeren in duurzaamheid op het vlak van onder meer huisvestingsbeleid, denk aan maatregelen rondom isolatie, klimaatinstallaties en afval om zo hun footprint te verkleinen. Vanzelfsprekend spelen musea ook een belangrijke rol in het uitdragen van het belang van een duurzaam beheer van de aarde onder het publiek. Investeren en innoveren is, juist nu, van belang voor een toekomstbestendige sector waarin museale collecties op langere termijn toegankelijk zijn voor publiek. Meer weten over musea en duurzaamheid? Meld je dan hier aan voor ons Schouder aan Schouder-webinar: corona, kans of hindernis om te verduurzamen?!