Educator

Vacature | 11 jan. 2021

Organisatie: Koninklijk Paleis Amsterdam
Locatie: Amsterdam
Omvang: 32 uur per week
Sluitingsdatum: 31 januari 2021

Wij zijn voor het Koninklijk Paleis Amsterdam(KPA) op zoek naar een gedreven collega met een heldere visie op museumeducatie, die in nauwe samenwerking met ons team een nieuw educatief beleid wil ontwikkelen en aanbod gaat produceren voor scholieren, volwassenen en families. Het KPA is het officiële ontvangstpaleis van het staatshoofd en één van de meest iconische historische gebouwen van ons land. Het paleis is het grootste deel van het jaar opengesteld voor publiek, onder de auspiciën van de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam. In 2019 ontvingen wij ruim 300.000 Nederlandse en buitenlandse bezoekers. We willen graag dat iedereen zich welkom voelt in het paleis en het ontwikkelen van inclusieve programmering is een speerpunt voor de komende jaren. Je komt terecht in een enthousiast team en een uitdagende werkomgeving. We hebben een grote ambitie op gebied van educatie en bieden veel vrijheid om nieuwe plannen temaken. Onze nieuwe collega kan een goed beleidsstuk opstellen, maar heeft er ook plezier in veel bezig te zijn met praktische werkzaamheden.

Profiel

De ideale kandidaat:

  • Is energiek, nieuwsgierig en heeft veel ideeën;
  • Heeft een duidelijk visie en weet die aan anderen over te brengen;
  • Werkt graag zelfstandig, in de context van een team;
  • Staat sterk in de schoenen en gaat uitdagingen niet uit de weg;
  • Is geinteresseerdin de geschiedenis van het gebouw en in het onderwerp inclusie en diversiteit.

  • En heeft: ten minste 5 jaar kennis van en ervaring met museumeducatie op een praktisch en theoretisch niveau;
  • kennis van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld;
  • Vaardigheid in het vertalen van strategische doelstellingen naar concrete acties en producten;
  • Oog voor de politieke en maatschappelijke gevoeligheden m.b.t. het KPA;
  • Vaardigheid in het aansturen van externe partijen.

Voor deze functie wordt tenminste hbo werk- en denkniveau gevraagd. Daarnaast zijn gevoel voor verhoudingen, discretie en humor belangrijk.

Aanbod 

Het betreft een functie voor 32 uur per week. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.806,--bruto, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De standplaats is Amsterdam. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met mogelijkheid tot omzetting in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Organisatie

De Dienst van het Koninklijk Huis heeft als taak ervoor te zorgen dat het Staatshoofd en zijn familie optimaal hun functies kunnen uitoefenen en ondersteunt de Koning bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Voor de organisatie werken ruim 300 medewerkers in de Koninklijke verblijven in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Baarn. De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het departement Koninklijke Verzamelingen (KV). De KV beheren de archieven van het Huis Oranje-Nassau en die van de Hoforganisatie, de bibliotheek, de museale collecties en de documentaire verzamelingen. Daarnaast is de KV verantwoordelijk voor de openstelling van Paleis Amsterdam en Paleis Noordeinde.

Solliciteren

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor 31 januari 2021 via vacature@dkh.nlt.a.v. mevrouw S. Visser. Een veiligheidsonderzoek maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. De Dienst Koninklijk Huis stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in onze medewerkers.