Drie Nederlandse musea genomineerd voor de Children in Museums Award!

Nieuws | 11 okt 2018

Het Spoorwegmuseum in Utrecht, het EYE Filmmuseum in Amsterdam en het Kinderboekenmuseum in Den Haag zijn genomineerd voor de Children in Museums Award! De winnaar zal bekend worden gemaakt op 17 november op de NEMO conferentie in Valetta, Malta.

Children in Museums Award

Sinds 2011 belonen Hands On! International en de European Museum Academy jaarlijks een opvallende tentoonstelling voor kinderen met de Children in Museums Award.

Dit jaar zijn er 12 Europese genomineerden, waaronder drie Nederlandse inzendingen. De internationale jury van museumprofessionals die zich bezighoudt met de toegankelijkheid van musea voor kinderen, heeft gekeken naar innovatieve hands-on tentoonstellingen waarbij speciale aandacht wordt besteedt aan de leerbehoeften van kinderen.

Inzendingen kwamen van (kinder)musea, educatieve centra en wetenschapscentra die zich richten op kinderen tussen de 0 en 14 jaar.

Naast de eer en de kans om internationaal op de kaart te staan, ontvangt de winnaar €5000,-.

Lees hier meer.