De juiste balans zoeken tussen het artistieke en het commerciële

Nieuws | 19 okt. 2020

Als Museumvereniging helpen wij musea een blijvende binding mogelijk te maken van álle inwoners van ons land met museale collecties. Directeur Van Gogh Museum Emilie Gordenker vertelt in een interview met Cultuur + Ondernemen over onder meer de vraagstukken waar zij voor staan. Gordenker: "Hoe lang kunnen we toekomstbestendig blijven met weinig bezoekers? Zodat we weer op kunnen veren op het moment dat het kan. We moeten moeilijke keuzes maken. Projecten die al jarenlang aan de gang zijn moeten we pauzeren of afblazen. Dat is heel lastig. Op alle fronten kijken we naar de kostenbasis en moeten daarin keuzes maken om de belangrijkste speerpunten overeind te kunnen houden. Je wilt het museum niet uithollen.”