De genomineerden van de Museumeducatie Prijs zijn bekend!

Nieuws | 29 jul 2019

6 genomineerde projecten voor de Museumeducatie Prijs

De jury van de Museumeducatie Prijs heeft gekozen. Zes mooie educatieprojecten dingen mee naar de Museumeducatie Prijs 2019, die op 8 november 2019 zal worden uitgereikt tijdens de Museumkids Awards.

De Museumeducatie Prijs is dé onderscheiding voor bijzondere samenwerkingsprojecten tussen basisscholen en musea. Het beste educatieproject wint een bedrag van € 45.000,-. De prijs is bestemd om bijzondere, vernieuwende projecten met het veld te delen en navolging ervan te stimuleren.

De genomineerden

Uit het mooie aantal inzendingen heeft de jury zes educatieprojecten geselecteerd. Alle 42 inzenders zijn reeds op de hoogte gebracht. Even terugkijken wie dat waren? De lijst met alle inzendingen vind je hier.

De genomineerde projecten:

• Groeistad  -  Amsterdam Museum
  • Sound Gestures  -  De Appel
  • GeoCraft in de Klas  -  GeoFort
  • Onzichtbare Collectie / fase 2  -  Marres
  • Sint Maarten Debat  -  Museum Catharijneconvent
  • Wie ben ik, wie was jij?  -  Nationaal Archief

Hoe verder?

Op 18 september presenteren de genomineerden hun project aan de jury. Hieruit kiest de jury twee finalisten. De Museumeducatie Prijs 2019 zal op 8 november 2019 worden uitgereikt aan de winnaar tijdens de Museumkids Awards. Alle zes genomineerden krijgen echter een beloning. Nummer 3 t/m 6 krijgt een vergoeding van € 500,-, nummer twee € 5.000,- en het beste project wint € 45.000,-.

De juryleden

Voorzitter Petra van Haren, voorzitter algemene vereniging van schoolleiders (AVS)
Ardin Mourik, directeur PO Raad
Sanne Scholten, directeur LKCA
Joan Tol, projectleider Actieplan Cultuur Creatief Inclusief (ACCI)
Maaike Verberk, directeur DEN kennisinstituut cultuur & digitalisering
Fred Wartna, voormalig directeur Villa Zebra en hoofddocent Willem de Kooningacademie

De tijdslijn

Presentatieronde
Op woensdag 18 september presenteren de genomineerden hun project aan de jury.

Bekendmaking finalisten
In de week van 18 september (week 38) worden de twee finalisten bekendgemaakt.

Finaleronde
Op maandag 30 september bezoekt de jury de twee finalisten.

Uitreiking
De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Museumkids Awards op 8 november 2019.

Vragen

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met projectmedewerker Marit Slob via: mslob@museumvereniging.nl