Coördinator Techniek

Vacature | 08 sep. 2021

Organisatie: Museum Het Rembrandthuis
Locatie: Amsterdam
Omvang: 30 uur per week
Sluitingsdatum: 10 oktober 2021

Museum Het Rembrandthuis is een unieke plek in Amsterdam. Rembrandt woonde en werkte er bijna 20 jaar van zijn leven, op het hoogtepunt van zijn carrière. In dit pand maakte hij zijn meesterwerken, leefde hij met zijn gezin, handelde hij in kunst, leidde zijn leerlingen op en ontving zijn vrienden, opdrachtgevers en zakelijke relaties. Sinds ruim 100 jaar is het Rembrandthuis een museum: dé plek waar bezoekers zich kunnen verplaatsen in het leven van Rembrandt en dat als magisch ervaren. 

Ons aanbod is veelzijdig en de educatieve programma’s zijn geliefd. In het moderne deel van het museum presenteren we circa drie tentoonstellingen per jaar. Al onze activiteiten hebben een directe relatie met het leven en werk van Rembrandt. Ze laten zien dat Rembrandt nog steeds een inspiratiebron is, en even relevant als vier eeuwen geleden. Wij beogen daarbij meerstemmig, inclusief en toegankelijk te zijn. Rembrandts kernwaarden zijn ook die van ons: meesterlijk, menselijk, inspirerend en gastvrij.

Het museum bevindt zich in een interessante ontwikkelingsfase. Het gebouwencomplex is hard toe aan renovatie. Om voorbereid te zijn op de toekomst hebben we een grote ambitie: het Meesterplan voor uitbreiding en vernieuwing van Museum Het Rembrandthuis. Eind 2022 hopen we de eerste fase uit te voeren. Andere speerpunten van het museum zijn de versterking van de bezoekerservaring, het investeren in hospitality en de verdere ontwikkeling van de organisatie en werkprocessen. Ook werken we hard om tot een duurzaam museum te komen. Het museum is op zoek naar een:

          Coördinator Techniek

 

Ben jij op je plek wanneer je zowel uitvoerend als beleidsmatig werkt aan een uitstekende presentatie van het museumcomplex, met zorg voor het rijksmonument en de museumcollectie? Snap je het werken met protocollen en (wettelijke) richtlijnen? Hou je ervan om met verschillende partijen en collega’s samen te werken om de technische systemen in optimale staat te houden en tentoonstellingen op en af te bouwen? Dan is deze baan iets voor jou! Het werk heeft een groot uitvoerend deel maar is ook beleidsondersteunend, zeker in de plannen voor de toekomst.

Taken en verantwoordelijkheden

De functie van coördinator Techniek valt onder de leiding van het hoofd Operationele Zaken. Je signaleert wat nodig is, plant, vraagt offertes aan, begeleidt en controleert uitvoerende partijen en ondersteunt het afdelingshoofd in het maken van beleidsplannen. Je voert zelf diverse werkzaamheden uit. Daarnaast rapporteer je tijdig over gebreken en lever je de juiste input voor het opstellen van (meerjarige) onderhouds- en toekomstplannen.

  • Je levert een bijdrage aan het op- en afbouwen van tentoonstellingen en evenementen;
  • Je draagt zorg voor reparatie-, verbouwings- en onderhoudswerkzaamheden aan gebouwen, interieur en (elektro)technische apparatuur;
  • Je stuurt de externe ICT-beheerder aan;
  • Je beheert de klimaatinstallaties en bent verantwoordelijk voor een optimaal museumklimaat en voor de uitvoering en naleving van kwaliteits-, milieu- en veiligheidsnormen;
  • Je ondersteunt de organisatie en bent het aanspreekpunt zowel intern als extern voor de diverse technische en facilitaire werkzaamheden.

Kennis en vaardigheden

  • Je hebt en onderhoudt je kennis van (elektro)techniek minimaal op MBO-niveau;
  • Je hebt gevoel voor de werking van technische installaties;
  • Je hebt kennis van het facilitaire proces en bijhorende richtlijnen en procedures;
  • Je hebt oog voor detail maar houdt ook goed overzicht;
  • Je bent bereid je rooster aan te passen om wanneer nodig in de avond of in het weekend te werken.

Wat biedt Museum Het Rembrandthuis jou?

De functie is ingeschaald in schaal 7 van de Museum CAO (minimaal € 2.460 en maximaal € 3.080 bruto per maand op basis van 36 uur). Inschaling is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 1 jaar en we zullen eerst een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) opvragen. Naast je salaris ontvang je 8% vakantiegeld en 3,4% eindejaarsuitkering. Onze medewerkers zijn aangesloten bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Het museum zet zich in op het gebied van duurzaamheid en we stimuleren je met fiets of openbaar vervoer te reizen en vergoeden je reiskosten met OV tot een afstand van 50 km enkele reis naar Amsterdam CS. Je werkt vanuit het kantoor naast het museum in hartje Amsterdam, op loopafstand van Centraal Station.

In het museum werken zo’n 30 medewerkers. Je wordt onderdeel van de afdeling Operationele Zaken met 12 medewerkers. Wij willen een werkomgeving bieden waarin we elkaar inspireren, vertrouwen geven en constructief samenwerken. Een open organisatie waar mensen zich prettig en veilig voelen. Als het gaat om de afkomst van onze medewerkers, streven we ernaar zoveel mogelijk een afspiegeling te zijn van de Amsterdamse samenleving in haar veelzijdigheid in gender, culturele achtergrond, seksuele oriëntatie, fysieke/mentale capaciteit, religie, opleidingsniveau en leeftijd.

Hoe solliciteren?

Herken je jezelf in de functie en het gevraagde profiel en spreekt de organisatie jou aan? Dan nodigen we je uit te solliciteren! Stuur vóór 10 oktober 2021 een mail naar personeelszaken@rembrandthuis.nl waarin je antwoord geeft op onderstaande vragen in maximaal 300 woorden per vraag. Het is niet nodig een aparte motivatiebrief mee te sturen. Zo kunnen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk beoordelen. Graag ontvangen we - naast je antwoorden - je CV met naam, telefoonnummer en emailadres. 

1. Waarom lijkt deze baan jou leuk?

2. Waarom zou werken bij Museum Het Rembrandthuis een logische stap voor je zijn?

3. Beschrijf een succesvol voorbeeld van hoe jij technische uitdagingen hebt aangepakt.

4. Welke karaktereigenschappen heb jij die waarde toevoegen aan ons team en het museum?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jasper Nanninga (hoofd Operationele Zaken) via j.nanninga@rembrandthuis.nl of 020 5200216.

Stichting Museum Het Rembrandthuis
Jodenbreestraat 4
1011 NK Amsterdam
020 5200400 www.rembrandthuis.nl