Collectieregistrator

Vacature | 07 jan 2019

Het Westfries Museum zoekt een collectieregistrator (M/V)

Organisatie: Westfries Museum
Omvang: 8 uur per week
Locatie: Hoorn
Sluiting: 28 januari 2019

Het Westfries Museum

Het Westfries Museum is het cultuur-historisch museum van West-Friesland en maakt onderdeel uit van de gemeente Hoorn. De historische havenstad Hoorn is niet alleen een fijne plek om te wonen en bezoeken, maar ook om te werken. De gemeente Hoorn behoort tot de 50 beste werkgevers van Nederland.

Vanuit de missie ‘Bewaren om te delen’ zet het museum zich in om de cultuurgeschiedenis van de regio toegankelijk, inzichtelijk en aansprekend te maken voor een breed publiek. Daarbij stelt het museum zich op als een actieve, creatieve en maatschappelijk betrokken organisatie. In de uitvoering van de missie en visie is het museum zeer succesvol en heeft het museum, afgelopen jaren al verschillende prijzen gewonnen.

Het Westfries Museum is een organisatie in beweging met een duidelijke agenda.  

Het team

Het Westfries Museum wordt gedragen door een team van gedreven betaalde krachten en een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Het werk in het museum valt in te delen in drie clusters, bedrijfsvoering, publiek en collectie. Voor het team collectie zijn we op zoek naar een enthousiaste en vaardige:

Collectieregistrator (m/v)

    8 uur per week

Wat ga je onder andere doen?

Je werkt nauw samen met de collectiebeheerders van het museum. Samen vormen jullie de kern van het team collectie.

De kerntaken bestaan uit:

  • Registratie van museale objecten in het collectieregistratiesysteem volgens de daarvoor geldende procedure
  • Bijhouden van de standplaatsregistratie
  • Onderzoek verrichten daar waar gegevens voor registratie ontbreken
  • Verplaatsen van collectie in de depots

Jouw profiel

Je beschikt over HBO werk en denkniveau, bij voorkeur de Reinwardt Academie.

Daarnaast heb je kennis van en ervaring met collectieregistratiesystemen en in het registreren van museale objecten volgens de gangbare methode en procedure. Je hebt kennis van materialen en zowel historische- als kunsthistorische kennis. Je bent in staat om nauwkeurig en snel in het collectieregistratiesysteem te werken. Je kunt zowel zelfstandig- als samenwerken. Je bent nieuwsgierig en flexibel ingesteld. Ook beschik je over basisvaardigheden van de Engelse taal.

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring is het salaris maximaal € 3376, - (eindschaal 8) bruto per maand op basis van 36 uur per week. 

Het Westfries museum maakt onderdeel uit van de gemeente Hoorn en volgt dezelfde cao. Het Westfries Museum beschikt over een informele en goede werksfeer en een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een laptop, smartphone en een goede pensioenvoorziening bij het ABP. Daarbij komt ook nog een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,1 % van het salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering).

Ruimte voor ontwikkeling, eigen initiatief en zelfstandigheid vinden we belangrijk. Daarom kun je via onze eigen West-Friesland Academie trainingen en cursussen volgen.

De werktijden zijn gekoppeld aan de openingstijden van het museum. Wij verwachten dat je ten aanzien van de openingstijden flexibel inzetbaar bent.

Solliciteren en informatie

Heb je interesse in deze functie en beschik je over de kwaliteiten waar we naar op zoek zijn? Solliciteer dan uiterlijk 28 januari 2019, door je motivatiebrief en CV te sturen, reageren kan via www.werkeninnoordhollandnoord.nl (s.v.p. alleen reageren via www.werkeninnoordhollandnoord.nl)

Voor informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ad Geerdink, directeur Westfries Museum, info@wfm.nl. Voor algemene informatie over het Westfries Museum verwijzen we je naar de website https://wfm.nl/.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid wordt conform het werving- en selectiebeleid van de gemeente Hoorn voorrang gegeven aan de interne kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.