Collectiebeheerder / Registrator

Vacature | 01 mei 2019

Museum van Bommel van Dam in Venlo zoekt met ingang van 1 juli 2019 een Collectiebeheerder / Registrator

Organisatie: Museum Bommel van Dam
Omvang: 0,6 fte (met uitzicht op uitbreiding naar 1,0 fte per 1-1-2020)
Locatie: Venlo
Sluitingsdatum: 26 mei 2019

Het museum presenteert zich tot aan de opening van het verbouwde postkantoor op tijdelijke locaties in de stad. De ingebruikname van en verhuizing naar het nieuwe museumgebouw zijn aanstaande. En vanuit de verzelfstandiging zijn ook nog andere collectieprojecten gaande. Dit bij elkaar genomen betekent veel voor de collecties van het museum. Voor uitbreiding van het kleine museumteam zijn wij op zoek naar iemand die van aanpakken weet als het om collecties gaat. Wij zoeken iemand met ervaring in de veelzijdige taken van collectiebeheer en registratie.

Wat zijn jouw kerntaken?

De werkzaamheden zullen hoofdzakelijk gericht zijn op collectieregistratie (aanwinsten, standplaats, documentatie), bruikleenverkeer (contracten, transport, verzekering) en collectiebeheer (conditiechecks, depotinrichting, verhuizing). In samenspraak met conservator en directeur worden plannen mbt collectiebeleid en -beheer opgesteld.

Wat verwachten we van jou?

 • Tenminste 3 jaar ervaring op gebied van collectiebeheer en registratie
 • Opleiding aan de Reinwardt Academie (beheer en behoud) of vergelijkbare opleiding of ervaring bij een museum
 • Aantoonbare ervaring met Adlib/Axiell of TMS
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (Nederlands, Engels)
 • Uitstekende sociale vaardigheden
 • Resultaatgericht, nauwkeurig en stressbestendig
 • Woonachtig binnen of bereid zijn te verhuizen naar een afstand tot Venlo van maximaal 65 kilometer

Wat bieden we jou?

 • Een functie in schaal 7, met doorgroeimogelijkheid naar schaal 8.
 • Een uitdagende en afwisselende functie, voor de duur van 1 jaar. Per 1-1-2020 is uitbreiding van de functie van 0,6 naar 1,0 fte voorzien. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling na 1 jaar omgezet in een vast dienstverband.
 • Rechtspositie van de verzelfstandigde musea, vastgelegd in de Cao Museumvereniging.
 • Pensioenregeling via Zorg en Welzijn.

Heb jij interesse in deze functie?

Graag ontvangen we dan uiterlijk 26 mei 2019 je motivatie met CV via info@vanbommelvandam.nl. De eerste gespreksronde is voorzien op 3 of 6 juni. Voor vragen en meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Paulo Martina, directeur (directie@vanbommelvandam.nl; 06-21207494) of Ad van Pinxteren, hoofd Collecties a.i. (a.vanpinxteren@vanbommelvandam.nl; 06-21541739).

Museum van Bommel van Dam in Venlo is een museum voor moderne en hedendaagse kunst én voor bijzondere (stads)projecten. De oercollectie van het echtpaar Maarten en Reina van Bommel-van Dam, met vooral schilderijen en tekeningen van Nederlandse kunstenaars, grafiek van buitenlandse (veel Japanse) kunstenaars en etnografica, vormt de basis van het museum. Deze collectie is in 1969 overgedragen aan de Gemeente Venlo en ondergebracht in een speciaal hiervoor gebouwd museum. Sindsdien is de collectie dóór en in de geest van de verzamelaars, maar ook aan de hand van inzichten van de museumstaf uitgebreid.

Het museum is met ingang van 1 januari 2019 verzelfstandigd en betrekt in 2021 een nieuwe locatie. Momenteel wordt de verbouwing van het voormalige postkantoor voorbereid. In het nieuwe museum is straks veel ruimte voor de eigen collectie, voor wisselexposities en andere activiteiten. Daarnaast brengt het museum in samenwerking met uiteenlopende partners op locatie projecten tot stand waarin het leggen van nieuwe verbindingen tussen kunst en samenleving centraal staat. Door actief experimenteren en gebruik makend van verrassende invalshoeken wordt hiermee ook nieuw publiek bereikt.

Museum van Bommel van Dam maakt moderne en hedendaagse kunst binnen én buiten de museummuren toegankelijk voor een breed en divers publiek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.