41 musea ontvangen een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds

Nieuws | 28 okt. 2020

In totaal 41 musea ontvangen van het Kickstart Cultuurfonds ruim 1,4 miljoen euro. Het Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation in samenwerking met diverse andere private fondsen.

Musea konden in drie ronden een aanvraag indienen om hun museum coronaproof te maken en zo het publiek op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen. Musea die een bijdrage gedoneerd krijgen, zijn onder meer: Museum Helmond (44.407 euro), Museum de Fundatie (20.000 euro), Kasteel Heeswijk (€ 19.000 euro) en Museum Joure (€ 51.980 euro).

Toekenningen

Alle toekenningen aan de 41 musea zijn hier terug te vinden. Aanvragen is niet meer mogelijk.